Air Strike - трилър за Втората световна война с участието на Брус Уилис и Ейдриън Броуди, трябваше да излезе на кино на 26 октомври. Това обаче няма да се случи, а причината е третото звездно име в лентата - китайската актриса Фан Бинбин.

Китайската звезда Фан БинБин изчезна

Китайската звезда Фан БинБин изчезна

Актрисата е неактивна в социалните мрежи от юли

Писахме, че в края на лятото тя изчезна от общественото полезрение и се спекулираше дали е опитала да потърси убежище в САЩ или е била "прибрана" от китайските власти.

Очевидно вярна се оказа втората версия - Бинбин беше обвинена в укриване на данъци и в подронване на комунистическите ценности на страната си. Преди дни тя за първи път написа статус в социалните медии и, по-точно, в най-популярната китайска такава Weibo, където си посипа главата с пепел и обеща да се поправи. "Не заслужавам доверието на обществото, разочаровах феновете, които ме обичаха", бяха точните й думи.

Бинбин (вляво) заедно с актрисите от общия им филм "355"

Източник: SplashNews

Бинбин (вляво) заедно с актрисите от общия им филм "355"

Актрисата, популярна в западния свят с ролите си в "Х-мен" и "Железният човек: 3" ще плати глоби в размер на... 130 милиона щатски долари.

Междувременно режисьорът на Air Strike Сяо Фен обяви в микроблога си в Weibo, че филмът няма да излезе на кино. Подозираме, че зад това решение седи дългата и могъща ръка на китайското правителство.