Дори да не сте фенове на комиксите, няма как да не сте чували името на актрисата Гал Гадот.

Тя изигра ролята на живота си в "Жената чудо" във време, в което за женската сила се говори все по-често и все по-високо.

Гал е новото лице на Холивуд, и въпреки че е на 32, тя намира място във всички актуални класации на годината. Последно руското списание Life я класира в топ 10 на най-сексапилните жени на планетата за 2017 г. 

Гал Гадот е от Израел. Тя е родена на 30 април 1985 г. в семейството на учителка и инженер. Нейните баба и дядо са оцелели от Холокоста. 

В детството си Гадот спортува активно и танцува. Всъщност, преди да поиска да бъде актриса, тя се стреми да стане хореограф. Ето защо посвещава младостта си на балет, хип-хоп, и модерни танци. 

Любопитен факт е значението на името й - Гал означава "вълнá", а фамилното й име означава "речен бряг". 

Снимка 322070

Източник: GettyImages

Талантлив търсач на таланти забелязва Гал Гадот и я насърчава да участва в състезанието "Мис Израел" през 2004 г. Предусещайки, че това ще бъде ценен опит за нея, тя се съгласява да се състезава и става първа. Короната я насърчава и хубавицата започва да преследва актьорската кариера.

Като всяко израелско момиче, и Гал, нищо че е "Мис Израел", служи две години в армията. Актрисата, която демонстрира бойните си умения в кинохитовете "Бързи и яростни" и "Жената чудо", е работила дори като боен инструктор.

Снимка 284543

"Babes" - така се нарича първият проект, в който Гал има актьорски ангажимент. Сериалът, който проследява живота на моделите, има само един сезон, но дава на Гадот първия й актьорски опит. Всичко това се случва в Израел, а Холивуд е все още далеч. Именно заради това тя започва да учи право и международни отношения. 

Агент обаче я вика на прослушване за момиче на Бонд. Ролята в "Спектър на утехата" в крайна сметка е дадена на Олга Куриленко, но този кастинг се оказва повратна точка в кариерата й.

Гадот стартира професионалната си работа с учител по актьорско майсторство и първите ангажименти не закъсняват. Тя зарязва правото и се отдава на актьорската професия. Тук идва ангажиментът й в лентата "Бързи и яростни".

За него Гал споделя, че там е срещнала режисьори, продуценти и други хора от професията, които са й помогнали да осъзнае, че нейната мисия е да създаде своеобразен портрет на силната и независима жена.  

През 2008 г. Гадот се омъжва за израелския бизнесмен Ярон Вeрсано, за когото казва, че е любовта на живота й. Двамата са горди родители на две момиченца - Алма (6) и Мая (1). Заради бременността си актрисата трябваше да прекъсне снимките на "Жената чудо".

Снимка 331218

Източник: GettyImages

Като майка на две момичета Гадот се чувства особено горда от факта, че е "съживила" Жената чудо. "В повечето филми мъжете са силните, мъжете са най-могъщите", казва тя. "Вие сигурно имате фигурка на Супермен или Батман, но на женски супергерой едва ли?", казва актрисата. Тя е невероятно щастлива, че е успяла да създаде женския образ, който да служи за вдъхновение на нейните собствени дъщери. 

Това е така. Ако първият най-успешен женски образ на супергерой е на Жената котка, той не успява да се разграничи от сексуалния контекст. Гал Гадот обаче успява да изведе от това ниво Жената чудо, като шеговито казва, че за това са помогнали малките й гърди. 

"Жената чудо" се нарежда високо в боксофиса - доминира в първия си уикенд, като печели 101.4 милиона долара. На американския пазар се превръща в най-успешния филм, режисиран от жена (Пати Дженкинс). Надминава с доста втория най-голям филм на жена-режисьор - "50 нюанса сиво" (Сам Тейлър-Джонсън), спечелил 85.1 милиона долара в първия си уикенд. 

Финансовият успех на "Жената чудо" със сигурност е засилен от факта, че Гал Гадот все повече се утвърждава като ролеви модел. Актрисата вече има договор за три нови филма. Нищо чудно да виждаме образа й и в почти всеки нов комиксов филм, който ще излезе в бъдеще, защото всички харесват Жената чудо.