В последните дни не само България, но и светът не спира да говори за триумфалното завръщане на Цвети Пиронкова в големия тенис след майчинството. Родната тенисистка достигна до четвъртфинала на US Open, където отстъпи на Серина Уилямс, но си спечели уважението и адмирациите не само на американката.

Цвети Пиронкова, мачът със Серина Уилямс и думите на американката за нея

Цвети Пиронкова възхити Серина Уилямс

Истинското признание за тенисистката

Пиронкова не скри сълзите си по време на турнира, причинени от най-дългата досега раздяла с нейния син. След края на участието си тя побърза да се прибере, за да бъде заедно с него, а и за един специален повод.

Вчера, 13 септември, най-добрата ни тенисистка навърши 33 години. Тя публикува в профила си в Instagram няколко снимки по повода. На тях я виждаме с порасналото й момче Александър в прегръдките й някъде сред природата.

И нямаме никакво съмнение, че щастието на Пиронкова в този ден е пълно. Въпреки че не се върна с купа от САЩ, най-голямата й награда всъщност е в ръцете й - нейният син.

А след повече от успешното си завръщане на корта тенисистката има необходимата увереност да продължава напред в кариерата си и след дългата пауза, която направи. Сега остава само да реши дали ще вземе участие и в турнира Ролан Гарос.