Не са толкова много двойките, които могат да се похвалят с факта, че се запознават на снимачната площадка на хитов телевизионен сериал. Но актьорите Том Харди и Шарлот Райли могат. Те се срещат през 2009 г., докато се превъплъщават в образите на Кати и Хийтклиф от класическата творба "Брулени хълмове" на Емили Бронте.

Том Харди, джиу джицу и победата на актьора в турнира в Милтън Кейнс

Том Харди отново е на върха

Да си номер едно не само на кино

Само година по-късно Харди предлага брак на Райли, макар и да минават цели две години, докато застават пред олтара. На въпроса на Elle защо се бавят толкова, Харди категорично отговаря: "Мога да я чакам колкото е нужно."

2014 г. двойката се врича един на друг на интимна церемония, на която присъстват само семейството и близки приятели, както и синът от предишната връзка на Харди - Луис Томас. През 2015 и 2019 г. Харди и Райли разширяват семейството си първо с дъщеря, а след това и със син.

И колкото популярен е Том Харди, значително по-малко се знае за неговата половинка. Ето защо от People споделят някои основни факти от живота и кариерата на Райли.

Снимка 643900

Източник: GettyImages

Шарлот Райли е израснала в Тисайд в Североизточна Англия, като най-малкото от три деца. Учи в Лондонската академия за музикално и драматично изкуство, както и в парижкото училище за клоуни Ecole Philippe Gaulier, сред чиито възпитаници са и актрисите Ема Томпсън и Хелена Бонам Картър.

Първият пробив в киното на Райли е през 2009 г. с ролята на Катрин в "Брулени хълмове", където си патрнира с Харди. Същата година двойката отново играе заедно в драматичния сериал The Take. Има участия и в множество други телевизионни сериали и продукции.

Снимка 643899

Източник: GettyImages

След като самата тя става родител, Райли създава компанията WonderWorks, която осигурява грижи за децата на хората, работещи на снимачната площадка. И както актрисата сама обосновава в уебсайта целта на компанията си: "непоколебимата отдаденост към филмовия занаят често изисква да се направи мъчителен избор - да бъдеш част от филмовото семейство или да имаш свое собствено семейство".

Така актрисата е изцяло ангажирана към проблемите в кино индустрията, с които според нея се сблъскват най-вече жените.

Андреа Бочели и Вероника Берти - едно щастливо музикално семейство с 26 години разлика помежду им

Коя е жената до Андреа Бочели и колко силна е връзката им - въпреки 26-те години разлика

Двамата знаят тайната на здравата връзка

В интервю за Grazia от 2021 г. Райли обсъжда необходимостта именно индустрията да подкрепя работещите жени по време на тяхното майчинство.

"В момента нашата индустрия процъфтява. И ние се нуждаем от възможно най-много хора, от които да избираме", споделя тя. "Затова в създаването на филмите трябва да участват повече жени - като актьори, режисьори, продуценти. Но за да се случи това, те трябва да бъдат подкрепяни, когато преминават през една от най-големите промени в живота си, каквато е майчинството."