Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън бяха първите звезди, които още през март съобщиха, че са заразени с новия коронавирус. Това се случи по време на снимките на биографичен филм за Елвис Пресли в Австралия.

Коронавирусът, Том Ханкс, Рита Уилсън и как се забавляват по време на карантината

Какво е състоянието на Том Ханкс и Рита Уилсън

И какво има да ни каже актьорът

За щастие, битката им с коронавируса приключи успешно. Девет месеца по-късно актьорът беше гост в шоуто Today. Припомняйки историята си за срещата с коронавируса, Ханкс каза, че са били трудни десет дни.

По време на участието си той обсъди с водещата Савана Гътри и плановете им да се ваксинират.

По думите на Ханкс, двамата с Рита Уилсън ще изчакат с поставянето на ваксина срещу COVID-19. "Ще си поставим ваксина едва след като я получат хората, които наистина имат нужда от нея", споделя 64-годишният Том Ханкс, цитиран от People.

Том Ханкс, короновирусът и истерията в социалните мрежи

Истерията около Том Ханкс

Феновете понякога прекаляват

Актьорът допълва, че с 64-годишната му съпругата продължават да спазват мерките за безопасност, както и да носят маски. "Носенето на маски е важно не само за да не зарази човек, но и да не предаде вируса на някого, в случай че е сред безсимптомните му преносители", казва Том Ханкс.

Коронавирусът, маските и последните препоръки на Световната здравна организация (СЗО)

Отново за ползата от носене на маска

Какви са последните препоръките на СЗО

На въпроса дали би се ваксинирал публично по примера на избрания за президент на САЩ Джо Байдън и националният експерт по инфекциозни заболявания д-р Антъни Фаучи, Ханкс отговаря без колебание "Да, със сигурност".