Неочакваната смърт на Тайлър Хоукинс, барабанист на Foo Fighters, развълнува не само феновете, но и редица големи изпълнители от поп и рок сцената.

Тайлър Хоукинс, смъртта на барабаниста на Foo Fighters и каква е причината за нея

От какво почина барабанистът на Foo Fighters

Тайлър Хоукинс беше открит мъртъв в хотелската си стая през уикенда

50-годишният Хоукинс, който беше открит преди няколко дни мъртъв в хотелската си стая в Колумбия, бе почетен от големи музиканти като Слаш, Елтън Джон, Волфганг Ван Хален и Лиъм Галахър. Това те направиха по време на изпълнения на живо, посвещавайки му свои песни и отправяйки мили послания.

По време на концерт със своята солова група в Орландо, Флорида, Слаш, популярен най-вече като китарист на Guns N`Roses, изрази отношението си към Хоукинс, като го нарече свой близък приятел и сподели колко скърби за неговата загуба. И почете паметта му по най-добрия възможен начин - с песента "Starlight".

Елтън Джон пък посвети, по време на свой лайф в Щатите, класическото си парче "Don't Let the Sun Go Down On Me" на Хоукинс, казвайки: "Бях изненадан и шокиран. С Хокинс ни свързваше не само работата - той участва в записите на албума ми "Lockdown Sessions - но и приятелството. Той е един от най-милите хора, които съм срещал. И един от най-великите барабанисти."

Волфганг Ван Хален, син на легендарния китарист Ван Хален, отдаде почит на Хоукинс по време на концерт с групата си Mammoth WVH в Бостън. "Той беше герой за мен, герой за всички нас и затова смятам, че да направя песен в негова чест е най-малкото, което мога да направя". След което групата изпълни кавър на хита на Foo Fighters от 1998 г. "My Hero", пише Ultimate Classic Rock.

По време на благотворително шоу в лондонския Роял Албърт Хол, посветено на деца, болни от онкологични заболявания, Лиъм Галахър почете паметта на Хоукинс, посвещавайки му класическата песен на Oasis "Live Forever". "Това е за теб, братко", обяви пред публиката Галахър. И през цялото време, докато течеше песента, снимка на Хокинс беше прожектирана високо над сцената.