Нина Агдал е модел на Sports Illustrated, което предполага изваяна фигура. Няма спор, че 25-годишната датчанка я притежава, но не на същото мнение се оказва едно списание. 

В петък Нина Агдал използва своя профил в Instagram, за да изкаже възмущението си от печатното издание, чието име остава в тайна. Моделът сподели снимка, на която е само по джинси, което по принцип не е необичайна гледка. Интересен обаче се оказа текстът на поста. 

Нина Агдал споделя, че преди няколко месеца се е съгласила да заснеме фотосесия с творчески екип, в който е вярвала. Наскоро обаче агентът ѝ е получил имейл, в който се казва, че няма да публикуват снимки й, защото те не кореспондират добре на таланта ѝ, както и защото не се вписват в маркетинговата политика на списанието.

Издателите на списанието се извиняват също и с факта, че начинът, по който изглежда на снимките Нина Агдал, се различава от този в портфолиото ѝ, както и че не се вписва в търсените от тях пропорции на тялото.

Ако погледнем някои от снимките, които датският модел споделя в социалните мрежи, ще ни бъде трудно да разберем аргументите на списанието. 

Вчера Нина Агдал сподели кратко обръщение към всички, които са я подкрепили.

Тя се зарича да направи всичко по силите ѝ, за да се бори с изискванията за перфектност, които индустрията налага.