На 3 юни от публикация в официалния профил на конкурса Мис България във Facebook стана ясно, че организаторите са взели решението да отнемат короната на настоящата й носителка Елизабет Кравец заради накърняване на престижа на конкурса и неизпълнение на ангажиментите, които са свързани с титлата.

Защо Мис България 2023 Елизабет Кравец остана без титла и корона

Защо Мис България 2023 Елизабет Кравец остана без титла и корона

И нейният отговор на скандала

От позицията също така стана ясно, че за новата Мис България служебно е обявена първата подгласничка на победителката - Илияна Борисова. Тя също е на 18 години и е от Шумен.

Със сигурност този развой на събитията я е изненадал, но сега всички очакват от нея да поеме отговорностите, свързани с титлата, която не успя да спечели през септември миналата година, но все пак стигна до нея.

Новата Мис България 2023 става част от конкурса за красота чрез предварителен кастинг и не е била Мис Шумен, каквато е традицията, защото надпревара в нейния град така и не се провежда. Борисова доскоро е била ученичка, а в края на миналия месец - абитуриентка. Тя публикува няколко снимки в профила си в Instagram, на които я виждаме в елегантна, черна рокля.

Официалната позиция на Елизабет Кравец след отнемането на короната и титлата Мис България 2023

Официалната позиция на Елизабет Кравец след отнемането на короната и титлата Мис България 2023

Красавицата не е съгласна с организаторите на конкурса за красота

Красавицата досега не е имала публични изяви, и, за разлика от Елизабет Кравец, все още не демонстрира желание да бъде влогър или инфлуенсър. Профила й в социалната мрежа има едва няколко снимки, които ни дават бегла информация за нея, но явно тепърва ще разбираме нови подробности и ще я видим в друга светлина.