Яденето на шоколад не е нещо, което повечето треньори биха препоръчали преди физическа активност, но личните инструктори на Скарлет Йохансон са на друго мнение.

Райън и Ерик Джонсън, които работят във фитнес залата Homage Fitness в Маями, Ню Йорк, вярват, че яденето на тъмен шоколад преди тренировка има редица ползи за здравето.

Братята са на мнение, че терапията с шоколад преди тренировка има страхотен ефект върху мозъка, като го нагажда да има положителна връзка с фитнеса.

Експертите разкриват пред Insider, че яденето на черен шоколад преди да спортуваме създава този положителен цикъл на обратна връзка с мозъка, давайки ни "нещо, което да очакваме с нетърпение" преди изтощителната тренировка.

Черният шоколад освобождава допамин и серотонин в тялото - два хормона, които са свързани с чувства на щастие и спокойствие.

Снимка 317278

Източник: iStock

Тъмният шоколад е и решението на въпроса дали трябва да се храним преди или след фитнес залата - нещо, с което много хора се борят, тъй като се стремят да влезнат във форма.

Като си хапваме от шоколада преди да започнем да спортуваме, получаваме достатъчно енергия за тренировката, без да се чувстваме прекалено пълни или тежки. Двамата треньори препоръчва да се ядат около 30-50 грама 15 минути преди тренировка.

Снимка 280726

Източник: GettyImages

Но докато от една страна черният шоколад ни мотивира и ни дава енергия, от друга има няколко условия. Ерик и Райън настояват шоколадът да бъде с високо качество и със съдържание на поне 70% какао.

Трябва да вземем предвид и факта, че 50 грама тъмен шоколад обикновено съдържа около 300 калории, което означава, че ще трябва да ги изгорим по време на тренировка.

Защо черният шоколад е "супер храна"

Защо черният шоколад е "супер храна"

Хранителна добавка, а не десерт