Пандемията успя да обърка сериозно плановете както на киноманите, така и на създателите и разпространителите на филми. Поради факта, че киносалоните останаха почти празни, много заглавия бяха придърпани към стрийминг платформите, а някои договори - заобиколени.

Скарлет Йохансон, Disney, Marvel и защо актрисата съди компанията

Защо Скарлет Йохансон съди Disney

Актрисата не е доволна и смята, че договорът ѝ е бил нарушен

За това алармира и Скарлет Йохансон, звездата на филма на Disney "Черната вдовица". Тя реши да си търси правата в съда, като заяви, че компанията я е ощетила с близо 50 милиона долара, които е щяла да получи от приходите от кината.

Вместо да се върти първо само на големия екран, филмът бе паралелно пуснат и в стрийминг платформата Disney+ срещу допълнителна такса. Въпреки това, Йохансон е получила 20 милиона долара.

Два месеца по-късно пък научаваме, че актрисата и The Walt Disney Co са постигнали споразумение, от което очевидно и двете страни са доволни. В изявлението тя каза, че е щастлива, че с компанията са разрешили разминаванията си, много е горда от общата им работа и няма търпение тя да продължи през следващите години.

От Disney отговориха със същите любезности, без да споменават какво точно включва постигната договорка. Според запознати Йохансон е получила повече от 40 милиона долара, за да бъдат удовлетворени исканията й.

Kaiser Karl и драматичният сериал за Карл Лагерфелд, който се подготвя от Disney+

Дълбоко в личния живот на Карл Лагерфелд

Disney+ подготвят сериал за дизайнера

Приходите на "Черната вдовица" в световния боксофис се равняват на близо 380 милиона долара. Още над 60 милиона пък идват от допълнителната такса, които желаещите да го гледат в Disney+ са заплатили, предава Daily Mail.