Ако бяхме британци и почитатели на кралското семейство, които оствен това са родители на деца в училищна възраст, със сигурност щяхме живо да се вълнуваме от един въпрос. И той е кой колеж ще изберат принц Уилям е Кейт Мидълтън за децата си.

Защо принц Джордж посети колежа Марлборо с принц Уилям и Кейт Мидълтън

Тайното пътуване на Уилям и Кейт

С много ясна цел

Преди няколко месеца двамата посетиха тихомълком колежа "Марлборо". Там се учат деца на възраст от 13 до 18 години, там е завършила част от образованието си и самата Кейт. Оказва се обаче, че "Марлборо" не е единственото учебно заведение, които обмислят принцът и принцесата на Уелс.

Някои британски издания писаха, че семейството е имало таен тур и в училището "Сейнт Едуардс" в Оксфорд. Той също функционира на принципа на гимназия за деца от 13 до 18 години, а таксата за учебна година е 46 980 британски паунда.

Снимка 626318

Източник: GettyImages

Големият плюс на "Сейнт Едуардс" е, че се намира едва на час с кола от Уиндзор, където живее семейството на Уилям и Кейт. Освен това там се набляга доста на обществената служба - принцип, в който вярват родителите на Джордж.

Снимка 651410

Източник: GettyImages

"Въпрос за милион долара", коментира служител в "Сейнт Едуардс" пред Hello - къде ще учат децата на Уилям и Кейт. Колежът е последният в списъка от "Марлборо" и "Итън" (където е учил Уилям), който принцът и принцесата трябва да ревизират. Добрата новина е, че принц Джордж все още е на 10 години.