В последно време, покрай старта на Threads, Марк Зукърбърг отново предизвика разнопосочни коментари за основата си дейност - социалните мрежи. Наскоро стана ясно, че милиардерът за пръв път от години е продал част от акциите си в технологичната компания Meta. А тази седмица обяви и новото си, "най-вкусно" досега начинание.

Защо Марк Зукърбърг консумира по 4000 калории и какво си поръчва от McDonald's

Гладното момче Зукърбърг

4000 калории и много McDonald's за Марк

Зукърбърг публикува в профила си в Instagram три снимки. На едната го виждаме да хапва вкусно месо в ресторант, на другата е снимано месото в близък план, а на третата виждаме малката му дъщеря, която копае с лопата. От описанието към кадрите разбираме, че от сферата на иновациите се е прехвърлил към селското стопанство. 

"Започнах да отглеждам говеда в Koolau Ranch на остров Кауай и целта ми е да създам едни от най-висококачествените говежди меса в света", написа милиардерът. И уточнява, че животните са от най-скъпите породи в света - Вагу и Абърдийн-ангъс.

А за да бъде месото им още по-уникално и вкусно, те ще се хранят с брашно от макадамия, която се отглежда в ранчото. Ще пият и бира, която също се произвежда на място. "Искаме целият процес да бъде локален и вертикално интегриран", обяснява Зукърбърг, който очевидно е премислил всичко до най-малкия детайл и при това си начинание. 

И защото животните се нуждаят от голямо количество храна годишно, бизнесменът е впрегнал дори децата си да помагат в засаждането на нови дървета макадамия. Те помагат и при отглеждането на кравите. "Все още сме в началото на пътуването и е забавно да го подобряваме всеки сезон", завършва Зукърбърг.

Марк Зукърбърг и Koolau Ranch - какво ще има в един от най-големите домове, строени в САЩ

Луксът на раздора на Марк Зукърбърг

Защо критикуват милиардера за строежа на един от най-големите домове в САЩ

Очевидно огромното имение на хавайски остров, на което милиардерът стана собственик наскоро, няма да бъде просто дом за него и семейството му, а ще се превърне и в поредната инвестиция, от която ще очаква възвращаемост в най-скоро време, пише Business Insider.