Като един от най-богатите хора на планетата Марк Зукърбърг може да си позволи всичко. И то от всичко по много. Затова и не ни учудва особено, че новият му дом ще е изключително мащабен. И то не просто мащабен, а един от най-големите, строени в историята на САЩ досега.

Blind и рейтингът на изпълнителните директори на технологичните компании в света

Кой е най-харесваният изпълнителен директор в света на технологичните компании

Къде са Зукърбърг и Тим Кук

Новото място, където 39-годишният милиардер и съпругата му Присила Чан ще живеят, е Кауай - най-старият остров на Хаваите. Именно там през 2021 г. те се сдобиват с бивша захарна плантация с площ над 445 хиляди квадратни метра.

Комплексът Koolau Ranch ще струва на основателя на Facebook внушителните 270 милиона долара. Срещу тази сума обаче той ще си гарантира редица луксозни удобства.

На площта от почти 5300 квадратни метра ще бъдат разположени две имения с по 30 спални, 30 бани, конферентни зали, кухня и множество асансьори. По-интересното обаче е, че двете имения ще бъдат свързани от сложна система от подземни тунели, която ще играе ролята на бункер.

Той обаче също няма да е лишен от екстри и ще е пригоден за живеене и ще има библиотека, както и авариен люк. Най-основната му функция обаче, а именно да бъде сигурен подслон, ще бъде гарантирана с шумоизолиращи врати от метал и бетон, които да предпазват дори и от бомби.

Друго нестандартно на територията на Koolau Ranch ще са и 11-те дървени къщички, свързани с въжени мостове.

По-типичните за домовете на богаташите удобства, разбира се, също ще са налице. Сред тях са няколко къщи за гости, фитнес зала, сауна, няколко плувни басейна, джакузи и тенис корт.

Защо Марк Зукърбърг консумира по 4000 калории и какво си поръчва от McDonald's

Гладното момче Зукърбърг

4000 калории и много McDonald's за Марк

Колкото и впечатляващо обаче да звучи проектът за новия луксозен имот на Марк Зукърбърг, той не остана неразкритикуван. Мнозина обвиняват милиардера в "колонизиране на Хавай" и дори вече са създали петиция. В нея се казва, че с хавайците се злоупотребява прекалено и тъй като те ценят земята си, Зукърбърг трябва да бъде спрян, пише Daily Mail.