"Стоях с един продуцент в офиса му, докато той ми обясняваше защо трябва да чукам моя колега, за да можем да имаме химия на екрана. По негово време той правеше любов с Ава Гарднър на екрана и това беше толкова сензационно", пише Шарън Стоун в мемоарите си от 2021 г. "Красотата да обичаш два пъти".

Шарън Стоун с признание, че е била обект на сексуален тормоз

И Шарън Стоун си призна

Травмиращият спомен на актрисата отпреди 40 години

Няколко години по-късно Шарън Стоун очевидно е готова да разкрие самоличността на продуцента, който я е притиснал да прави секс с колега, както и актьора, с когото е била принудена да стане интимна, за да подобри еротичните им сцени на екрана.

Разбираме, че продуцентът е Робърт Евънс, актьорът е братът на Алек Болдуин - Уилям, а филмът е "Сливър" от 1993 г. Евънс, който почина през 2019 г., е продуцент и на "Китайският квартал", "Котън клъб", "Кръстникът", "Великият Гетсби" и много други известни филми, като оглавява и филмовото студио Paramount години наред.

"Сливър" е следващият филм на Шарън, след огромния успех на хита от предходната година "Първичен инстинкт". Говорейки в подкаста на Луи Теру, актрисата казва: "Те очакваха да направя следващия огромен хит и ми дадоха одобрение за кастинг и всички останали одобрения. Но след това, когато дойде време да действам, да избирам хора и т.н., всъщност тотално пренебрегнаха предложенията ми. Тогава, отгоре на всичко, започнаха да се опитват да ме обвинят за грешките си и направиха ужасни грешки в начина, по който наеха режисьори и актьори."

Шарън Стоун за цената на славата и за живота, който иска да живее

Да си известен е скъпо удоволствие - дори и за Шарън Стоун

Колкото повече имаш, толкова повече даваш

Според Шарън Стоун бившият актьор, превърнал се в продуцент, Робърт Евънс я е извикал от снимачната площадка в офиса си, за да я помоли да спи с главния актьор - в случая Уилям Болдуин. "Той ме повика в офиса си. И докато интензивно се разхождаше напред-назад, започна да ми обяснява, че е спал с Ава Гарднър и аз трябва да спя с Били Болдуин, защото ако спя с Били Болдуин, представянето му щяло да се подобри."

Актрисата продължава с думите, че очевидно са имали нужда Уилям Болдуин подобри представянето си във филма, защото според Евънс това е бил основният проблем.

"По думите му, ако спя с Били, ще имаме химия на екрана. И ако просто правех секс с него, тогава това щеше да спаси филма", разказва още Шарън Стоун, като допълва: "Истинският проблем с филма бях аз - бях толкова напрегната, разочарована и неудовлетворена, просто защото никой не ме слушаше за нищо."

Шарън Стоун с рядка снимка на 23-годишния си син Роан Джоузеф

Как изглежда най-големият син на Шарън Стоун

Роан Джоузеф е вече на 23

Шарън Стоун разказва, че когато чува искането на продуцента, просто си мисли как той не е прочел списъка с актьори, които тя е предложила за ролята на Болдуин.

"Не трябваше да чукам Майкъл Дъглас, за да се получи химията ни в "Първичен инстинкт", просто защото Майк беше добър, знаеше как да каже всяка една реплика и знаеше какво да направи, за да получат нещата помежду ни. Мислех си: "И какво? От актриса сега изведнъж съм в бизнеса с "трябва да чукам хората"."

Шарън Стоун завършва с думите, че "Сливър" макар и да не се е представил според очакванията, все пак е събрал 280 милиона в боксофиса тогава.