Изминаха повече от десет години, откакто пътищата на Шакира и Жерар Пике се пресякоха на Световното първенство по футбол през 2010 г. в Южна Африка. И по-специално по време на записите на видеоклипа на "Waka Waka". И така повече от десетилетие двамата се радват на любовта си, а от няколко години и на двете си деца - Милан и Саша.

Оказва се, че макар да имат коренно различни професии, често се случва взаимно да си помагат що се отнася до работа. Може би изглежда странно с какво може да допринесе испанският футболист за музиката на колумбийската певица, но се оказва, че съветите на Пике са много ценни за Шакира.

В предаването El Hormiguero Жерар Пике разказва как всъщност помага на Шакира, когато тя пише и композира нови песни. Футболистът разкрива, че макар да му се оттадават повече числата, отколкото думите, той все пак има малък принос що се отнася до музикалното творчество на съпругата му.

"Не казвам, че композирам или пиша песни, но тя винаги ме пита дали дадено парче ми харесва, или не. И според отговора ми прави дадени промени", споделя футболистът.

Жерар Пике не пропусна да спомене и за нападението от диви свине на Шакира и сина му Милан от преди няколко месеца.

"В Барселона през нощта дивите прасета слизат и обикалят по къщите, където им мирише на храна. Не са агресивни, но може да се случи да се приближат към чантата ти и наистина изглеждат малко буйни, ако подушат нещо, което ги интересува", разказва Пике, като допълва, че макар да са свикнали да ги виждат постоянно в района, където живеят, Шакира наистина е била изплашена до смърт след инцидента.

Шакира, Милан Пике, разходката в парк в Барселона и нападението от диви свине

Неприятният инцидент, който Шакира преживя

Не е за вярване какво може да се случи на човек

Пике разказва, че през последната година и видял над 100 диви прасета около дома и че с всяка изминала година стават все повече.  Според футболиста е крайно наложително властите да се вземат някакви мерки, за да се предотвратят други подобни случки, като тази със съпругата му.