Въпреки че Шакира вече живее в Маями със синовете си Саша и Милан, връзката с бившият ѝ Жерар Пике, не става по-лека с времето. След поредния коментар на каталунския футболист двамата индиректно са изправени пред нова конфронтация.

Нова важна крачка в живота на Шакира и синовете ѝ Саша и Милан от Жерар Пике

Шакира сложи точката

Певицата отваря нова страница

За пореден път Пике не само разочарова много от феновете си, но и успя да разгневи мнозина. Направи го в интервю за подкаст с изказването си по повод латиноамериканците. В разговора футболистът се оплаква от тормоза, на който заедно с новата си приятелка Клара Чиа са подложени през последните месеци.

"Моята бивша е латиноамериканка. Идея си нямате какви съобщенията получих в социалните мрежи от хора, които са нейни фенове. Варварски. Не че ме притесняват, защото изобщо не ги познавам, но това са хора, които очевидно нямат свой живот."

Интересно е, че в интервюто Пике не назовава Шакира по име, а я нарича "la otra", което в превод означава "другата".

"Какво трябва да се случи с нас - да се самоубие ли някой? - за да ни накара да се чувстваме виновни, че сме стигнали твърде далеч?!", казва още Пике, след което уточнява, че с Клара Чиа не са се почувствали засегнати, но е безкрайно разочарован от обществото.

След коментарите му, сега Пике е изправен пред нова вълна от недоволство, защото е използвал думата "латиноамерикански" по унизителен начин - проявявайки ксенофобия, ненужно е повдигнал въпроса какъв е произходът на Шакира и е употребил "варварски".

А изглежда че самата Шакира е напълно наясно с последното интервю на Пике, затова и побърза да отвърне на удара в социалните мрежи.

"Горда съм, че съм латиноамериканка", написа изпълнителката, като допълни поста си с множество емотикони на знамена на държави от Латинска Америка, уточняват от Hola.