Селена Гомес е третата най-следвана звезда в Instagram. Тя има цели 150 милиона последователи, с които споделя снимки и видеа, а те й отвръщат с десетки милиони лайкове.

Певицата и актриса се появи на кинофестивала в Кан, за да представи филма "Мъртвите не умират", в който има роля. По време на пресконференцията преди прожекцията, Селена отговаря на въпроси на медиите и думите й предизвикаха широк отзвук.

Снимка 423712

Източник: GettyImages

Гомес заяви, че за нея социалните мрежи са ужасни, особено за младото поколение, към което спада и тя. Като активен потребител с огромен брой последователи, тя има наблюдения как Facebook и Instagram влияят на момичетата и момчетата на нейните години.

Също така, според нея, те не са подготвени за цялата тази информация, която ги залива по всички канали в интернет. Голяма част от нея е невярна, но младите не са способни да отсеят истина от лъжа.

От позицията си на един от най-следваните хора в Instagram, Селена заяви, че внимателно обмисля всеки пост, за да не създава допълнително напрежение във феновете си.

Всеки неин пост е добре обмислен и с конкретна цел, а не просто поредното селфи. Тя смята, че на този етап не е възможно да повлияе на социалните мрежи и да ги направи по-безопасни, пише CNN. 

Селена Гомес, Krahs, Тереза Мингус и новите бански костюми на певицата

Колко секси е Селена Гомес по бански

И то с нейн модел

Преди няколко месеца Гомес изчезна за известно време от Instagram. Тогава тя сподели, че има здравословни проблеми, а и се бори със депресията. И съветът й бе да не бъдем постоянно онлайн, защото гледането на всички тези перфектни тела и животи не влияят добре на психиката ни. Трябва на първо място да се грижим за себе си, а не да се доказваме на другите.