След признанията на принц Хари и Меган Маркъл за кралския двор, Сара Фъргюсън последва техния пример и стартира своя подкаст Tea Talks, в който говори откровено за редица аспекти от живота си - като сложните отношения с бившия си съпруг принц Андрю или пък диагнозата рак на гърдата, която чу миналата година.

Сара Фъргюсън и привилегията, която е получила от кралица Елизабет Втора

Привилегията, която Сара Фъргюсън получи от Елизабет Втора

Изглежда й е била любимка

Херцогинята на Йорк използва своето положение, за да даде гласност по теми, свързани със здравето, и се надява със своя опит да помогне на други жени в нейното положение. А сега самата тя отново се оказа в неприятна ситуация, чувайки отново тежка диагноза. 

Малко повече от половин година след операцията на гърдата, през която премина, Сара Фъргюсън призна, че е била диагностицирана и с агресивна форма на рак на кожата. Няколко бенки са били премахнати още при реконструктивната интервенция на гърдата. Сега пък преминава през различни тестове, за да се установи в кой стадий е заболяването и какво ще бъде последващото лечение.

Снимка 623908

Източник: GettyImages

Според близки до херцогинята, цитирани от Daily Mail, сега тя е в Австрия и е в компанията на свои роднини и близки приятели, които й помагат да се справи с шока от това, че отново има рак, и то толкова скоро след осемчасовата мастектомия миналият юни.

Въпреки големия стрес, тя продължава да демонстрира сила на духа и няма намерение да се предава пред поредното предизвикателство, което й поднася животът.

Сара Фъргюсън след операцията за рак на гърдата

Сара Фъргюсън след операцията за рак на гърдата

Емоционалното признание на херцогинята на Йорк

А чрез своите говорители Сара Фъргюсън подканва всички, най-вече тези с по-светла кожа и много бенки, да се подлагат редовно на профилактични прегледи, защото ракът е лечим, когато е установен навреме. Очакваме и съвсем скоро да разкаже повече от личния си опит.