Салма Хайек и Валентина Палома Пино позират за първи път заедно за корицата на Vogue Мексико и Латинска Америка. За тази специална среща мексиканската актриса Ирен Азуела води откровен разговор за всичко, което обичат, какво празнуват и на какво се смеят, когато никой не ги гледа.

Салма и Валентина признават, че работата по корицата на списанието много им е харесала и искрено са се забавлявали да позират заедно. 

В интервюто, проведено на испански, Салма разказва за това как дъщеря ѝ "краде" дрехите ѝ и какво мисли за това, че Валентина иска да следва холивудските ѝ стъпки. 

Валентина признава, че се възползва от гардероба на майка си с дизайнерски дрехи - обзаведен отчасти от компанията на татко ѝ Франсоа-Анри Пино, която притежава модни марки, включително Balenciaga, Bottega Veneta, Gucci, Alexander McQueen и Yves Saint Laurent.

"Караме се за дрехи, защото тя взима всичко от гардероба ми и нищо не мога да си намеря. Откакто беше малка, не ми позволяваше да ѝ избирам дрехите ѝ и това винаги ми е харесвало страшно много", разказва Салма.

Салма и Валентина обаче имат повече общо, отколкото просто дрехи. И двете говорят испански и обичат да говорят насаме на публично място.

Като дете на мексиканка и французин, Валентина говори еднакво добре както испански, така и френски от малка. Салма Хайек признава, че често говори с дъщеря си на испански, ако не иска хората около тях да ги разбират. Тя допълва, че за нея е важно, защото по този начин се укрепва единството, семейната връзка и връзката между майка и дъщеря, която имат.

"Когато сме с повече хора, ми харесва, защото е като тайна, защото никой не говори испански. Дори с баща ми, с когото говоря френски", допълва Валентина. 

Междувременно Валентина разкрива мечтите си да стане актриса и режисьор, но също така подчертава колко е важно да помага на другите, което прави чрез доброволчество в кухня за бедни. Признава, че хората, които е срещнала там, са ѝ отворили очите.

"Важно е, когато видим някой бездомник, да се доближим и да чуем неговата история, вместо да го игнорираме и да вярваме, че това не е наш проблем", категорична е Валентина. 

Салма Хайек и новите ѝ секси снимки по бански в студената вода

Болката и удоволствието на Салма Хайек

Актрисата е отново е смела и секси

Загрижеността на Валентина за бедните и бездомните трогва Салма, която не крие, че се гордее с дъщеря си. Прави го от първия ден, в който Валентина се е родила. Салма разказва какво е било да стане майка в 40-те си години. Тя признава, че това е бил идеалният момент за нея, защото е чувствала, че е намерила подходящия човек и вече е направила много неща в живота си в професионален план.

Тя не крие, че след като е станала майка, е била готова да се откаже изцяло от актьорската си кариера, за да се посвети на дъщеря си. Но съпругът ѝ я убедил да се върне на работа, "защото в един момент може да изпусна професията си", а "това ми позволява да разгърна своята креативност, защото преди всичко съм артист и предавам това на Валентина." 

Салма обаче е категорична, че що се отнася до майчинството, жените не трябва да бъдат притискани и не бива да се чувстват виновни. Важно е да усетят това, че искат да бъдат майки сами за себе си, а не защото ги принуждава по някакъв начин. 

"Казват, че ако не си майка, не си пълноценна жена, но не съм съгласна с това. Има много начини за упражняване на майчинския инстинкт, който освен това не всички чувстваме по еднакъв начин. Важно е да разбираме и уважаваме това", споделя Салма. Тя допълва, че да си майка е прекрасно, но и много отговорно, защото постоянно се притесняваш за това дали детето ти е добре, особено ако се налага да пътуваш и да не си около него. 

Салма Хайек, Валентина Палома Пино, Франсоа-Анри Пино и семейната снимка на Седмицата на модата

Кое прави Салма Хайек щастлива

Какво повече му трябва на човек

Както в случая на Салма, която заради киното се налага да отсъства от вкъщи. Актрисата признава, че откакто се е родила Валентина, се ангажира само с по-кратки продукции, които няма да отнемат много от времето ѝ, за да може да бъде около дъщеря си. Наследницата на Салма оценява това и смята, че има много грижовна и страхотна майка. Надява се един ден да стане като нея - в личен и професионален план.