Неслучайно мексиканската актриса Салма Хайек често влиза в ролята на силни жени. Защото просто тя самата е такава.

Надсмя се над COVID-19 със своя версия на "I Will Survive", редовно демонстрира не само здрав дух, но и завидно тяло в социалните мрежи, въпреки че е на 54 години.

Салма Хайек, “I Will Survive”, COVID-19 и как понася пандемията актрисата

Когато и Салма Хайек запее

Старата песен “I Will Survive” на нов глас (и в нов котекст)

И противно на очакванията, полага съвсем елементарни грижи за здравето си, без да изпада в крайности. Типично за Салма. Ето ги и седемте златни правила точно в тази посока.

Свежест в течна форма

Салма Хайек е толкова голям почитател на прясно изцедените плодови сокове, че създава компанията Cooler Cleanse, която предлага именно такъв тип напитки за детокс.

"Когато се чувствам стресирана, се обръщам към храната за утеха", обяснява красивата мексиканка на официалния сайт на фирмата. А пречистването със сокове я мотивира и да се храни още по-здравословно, а не емоционално. Това за нея е един вид медитация, защото я кара де спре и да се замисли какво причинява на тялото си.

Диета? Какво беше това

Салма не обича диетите и никога не го е криела. А в интервю за More си признава, че храната й е слабост.

Златното правило

Пред New York Times актрисата казва, че когато става въпрос за диета, единственото, което избягва, е да консумира месо всеки ден. Хапва, но рядко.

Разнообразието прави борбата

Като допълнение към соковете, Салма държи ястията й да изобилстват от най-различни плодове и зеленчуци. Нейна запазена марка е прословутата "специална закуска", рецептата за която споделя в Instagram.

Съдържа папая, боровинки, манго, ягоди, семена от нар, целина, червен пипер и краставица, върху бадемово, кокосово и кисело мляко.

Козметика от природата

Салма е сред малкото звезди, които използват предимно натурални продукти и залагат на домашни рецепти за разкрасяване. В интервю за Buzzfeed тя споделя кои са ключовите съставки, за да поддържа здравия вид на косата си, но са и "много смрадливи" - откровена, както винаги.

"Всичко, което е мазно, всъщност е наистина полезно за косата", обяснява тя. И препоръчва авокадо, кокосово масло, жълтък от яйца и ябълков оцет.

Спорт = скука

Салма намира физическите упражнения за скучна работа. Затова и открива по-креативен начин да ангажира мускулите си. Пред People разкрива, че отличната й форма се дължи на възстановителна йога.

"Йогата ме научи как да тонизирам (мускулите си), без да ги свивам. Отпускате ги и се фокусирате върху частите, които използвате, но никога с напрежение. Ако сте наясно с тялото си, ще останете изненадани от ефекта."

Нищо против движението

Качва се на фитнес пътеката, но в същото време се забавлява. "Мразя да тренирам, но обичам да танцувам", пише в Instagram и показва колко е пластична и музикална.

И един масаж, моля

Салма Хайек умира да я разтриват, особено по лицето. "Масажът увеличава притока на кислород, активира кръвообращението и поддържа мускулите здрави и стегнати. Да не ви казвам, дори само заради лимфната система, какво прави за лицето", споделя тя пред Vogue.