Салма Хайек е от популярните личности, които не само обичат да демонстрират блясък и луксозен начин на живот, но и да показват съпричастност към световните проблеми, които касаят всички нас.

Салма Хайек, Валентина Палома Пино, Франсоа-Анри Пино и семейната снимка на Седмицата на модата

Кое прави Салма Хайек щастлива

Какво повече му трябва на човек

В момента холивудската звезда е на екзотична ваканция заедно със съпруга си Франсоа-Анри Пино. Двамата са решили да направят малко бягство в Йордания - място, на което хем могат да опознаят древни цивилизации, хем да се насладят на специфичната природата и морската безбрежност.

Но освен пътешественици, явно Салма и Франсоа са любителите и на гмуркането в дълбоки води. Това проличава от видеото, което актрисата сподели преди ден в социалните мрежи. В него се вижда как облечени в специална екипировка, двамата съпрузи плуват в морските дълбини сред красотата на кораловите рифове.

Но докато са в дълбини, те не само се възхищават на морето разноцветните корали, но съчетаят приятното с полезното и събират парчетата метал и боклуци. За целта те дори са се оборудвали със специална торба, което пък показва и преднамереността им.

"Нека всички споделим отговорността за бъдещето с чисти морета и океани, с цел оцеляване на нашите красиви и жизнени корали", озаглави Салма публикацията.

Хилядите последователи на Хайек похвалиха нейната инициатива и дори ѝ благодариха за загрижеността за чистотата на околната среда. Някои дори споменаха екологичните програми в Мексико, молейки я да обърне специално внимание и на тях, пише Hola.

Оскари 2023, Салма Хайек, Кейт Бланшет, Остин Бътлър и най-добре облечените звезди на церемонията

Най-добре облечените звезди на Оскари 2023

Начело със Салма Хайек

А последният месец бе доста натоварен за Салма Хайек. Първоначално тя посети Париж за Седмицата на модата, а малко след това замина за Лос Анджелис, където присъства на церемонията на наградите Оскар, на която бе придружена от дъщеря си Валентина. Тогава актрисата не само се появи на червения килим, но и представи някои от номинираните известни актьори и режисьори в света.