В последните години родителите на Кейт Мидълтън по неволя станаха популярни личности. Откакто се сродиха с кралското семейство, Каръл и Майкъл Мидълтън са сред гостите на всички важни събития в двореца, внуците им ги обожават, а двамата имат блестяща репутация. Но напоследък не им вървят в бизнес начинанията.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън без ангажименти през цялата седмица

Защо изчезнаха Уилям и Кейт

Причината е семейна

До преди няколко месеца двамата бяха собственици на парти агенцията Party Pieces, а в семейния бизнес се включваше и дъщеря им Пипа. През май тази година Каръл затвори една много дълга страница от живота си като продаде фирмата, която бе основала през 1987 г., на предприемача Джеймс Синклер.

Като основна причина за това решение бе изтъкнат негативният ефект на пандемията върху бизнеса с организиране на събития и невъзможността да се възстанови след нейния край. А след като сделката стана факт, наяве излязоха и някои подробности около финансовото състояние както на компанията, така и на родителите на Кейт Мидълтън.

Снимка 393104

Източник: GettyImages

По думите на Синклер, Party Pieces е била много добре развита компания с годишен оборот между един и три-четири милиона паунда. Той не смята, че Каръл е виновна за фалита на бизнеса си, а решаващо е било решението й да прехвърли половината си дял на инвестиционен посредник, който не е успял да се справи със задачата си. Заради големи дългове, тя не е получила и пари от сделката за продажбата.

Нещо повече - майката на Кейт Мидълтън дължи големи суми на различни доставчици, към които все още не е спазила обещанието си да се издължи поради липса на средства по фирмените сметки. Това доведе до гняв към родителите на принцесата, които продължават да водят своя луксозен начин на живот в имение за шест милиона, докато дължат над три милиона долара, предава SheKnown.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън - поредна причина за напрежение помежду им

Напрежение между Уилям и Кейт - кой пред кого отстъпи

Разминаване в гледните точки

Недоволството достигна до там, че в квартала на Каръл и Майкъл бяха разлепени плакати с техния лик и различни послания. Но тази кампания очевидно не може да ги трогне, а и имат подкрепата на всички свои съседи и познати. Все пак, за да се избегне по-голям скандал, който да засегне косвено и имиджа на кралското семейство, вероятно дълговете все пак да бъдат изплатени. И е много вероятно принц Уилям и Кейт Мидълтън да ударят по едно рамо за целта.