Пандемията удари финансовото (благо)състояние на почти цялото население на Земята, в това число и на много известни личности. Миналата година разбрахме, че и Робърт де Ниро е усетил негативния й ефект.

Робърт де Ниро, Грейс Хайтауър и финансовите загуби на актьора заради пандемията

Финансовите проблеми на Робърт де Ниро

Пандемията е поставила актьора в лоша позиция

Но финансовото благосъстояние на актьора доста зависи и от бившата му съпруга Грейс Хайтуър. Тя е претендирала за половината от спечелените от Де Ниро пари за периода, в който са били женени.

Грейс Хайтуър се позовава на предбрачен договор, сключен през 2004 г., и смята, че активите на актьора трябва да бъдат разделени с нея. Но от Fox News разбираме, че това няма да се случи.

Съдът е отхвърлил искането на Хайтуър с мотива, че доходите на актьора са негова отделна собственост, макар и придобити по време на брака.

Снимка 488180

Източник: GettyImages

Въпреки това бившата съпруга на Робърт де Ниро няма да остане с празни ръце. Според предбрачния им договор трябва да продадат къщата, в която са живели, оценявана на около 20 милиона долара, и с шест милиона от тези пари тя да закупи къща по свои вкус, където да живее с двете си деца.

И това не е всичко. Годишната издръжка, която актьорът изплаща на Грейс Хайтуър, е в размер на един милион долара. Тя ще продължи да получава тези пари докато не се омъжи отново или един от двамата не почине.