49-годишният Рики Мартин и съпругът му Джуан Йосеф имат четири деца. Двамата отглеждат 12-годишните близнаци Матео и Валентино, дъщеря си Лусия (2 г.) и сина си Рен (21 месеца).

Рики Мартин, Рен Мартин-Йосеф и новата снимка на най-малкия му син

Най-малкото дете на Рики Мартин - негово копие

Непоказвана досега снимка на малкия Рен

Не че Рики Мартин се оплаква, но признава, че покрай грижите за тях, не намира време за едно от най-ценните си духовни занимания, а именно - медитацията.

Пред Vogue изпълнителят споделя, че в продължение на години животът му е бил изключително "луд". Бил е "вечно на път" и се е чувствал "смазан".

Започва да пътува сам и стига до Индия, където открива предимствата на медитацията. "И тя беше моето спасение", казва звездата. Но сега, с четири деца, няма как да отиде пак там, колкото и да му се иска.

Но все пак, Рики Мартин успява да открие спокойствието и тишината, като става в 5:30-6:00 сутринта, "преди всички бебета да се събудят". Защото мълчанието е това, което го "държи на Земята".

Рики Мартин, Барбара Уолтърс и неудобният въпрос за сексуалността му

Неудобният въпрос, който Рики Мартин винаги ще помни

И защо дълго не може да се възстанови психически

Другото, което му помага, е приложението за медитация Headspace. Въпреки това мечтае отново да застива в позиция "лотос" в продължение на три часа, защото "15, 20, 30 минути" на ден не му стигат.