След седмици на всевъзможни спекулации, на 22 март Кейт Мидълтън реши да ни информира каква точно е причината да изчезне за толкова дълго време. Диагнозата й бе неприятна изненада за всички и, оказва се, не само ние не сме били наясно с нея само до преди дни.

Кейт Мидълтън и диагнозата рак - как я приемат принц Уилям и родителите на принцесата на Уелс

Изплашен и безпомощен - как диагнозата на Кейт промени Уилям

Коя е другата й голяма опора

С цел най-вече да опази децата си, принцесата на Уелс е пазела в тайна, че е болна от рак дори от свои близки роднини и приятели. Кръгът от хора, които са знаели за състоянието й, е бил изключително тесен, за да се сведе до минимум възможността за изтичане на информация към медиите преди тя сама да реши, че е дошъл моментът да сподели всичко.

Така видеото, което бе публикувано в официалните профили на принц Уилям и Кейт Мидълтън, е предизвикало изненада и учудване и у хора, които могат да кажат, че познават добре принцесата и са си близки.

Снимка 658991

Източник: GettyImages

Но явно не толкова близки, че да знаят всичко за нея в подобни моменти. Най-вероятно тя е споделила, че е диагностицирана с рак, само със съпруга си, с краля и кралицата, с родителите си и със своите брат и сестра, пише People.

анкета

Очаквахте ли причината за отсъствието на Кейт да е толкова сериозна?

Виж резултати

Да, личеше, че нещо сериозно се случва 39.5%

Не, беше съвсем изненадващо 7.6%

Няма значение, важното е Кейт да се оправи 44.2%

Първо Чарлз, после Кейт - някой ги прокле тези хора 8.7%

Никой от тях обаче на този етап не си позволява да коментира състоянието на принцесата на Уелс, съобразявайки се с нейното желание тази битка да си остане лична. Само брат й Джеймс публикува тяхна снимка като деца в социалните мрежи и написа, че заедно са покорявали много върхове и този път отново ще се справят.

Кейт Мидълтън и изявлението за диагнозата й - защо то се появява точно сега

Защо видеото на Кейт излезе точно сега

Принцесата сама е написала текста за изявлението си

Както вече стана ясно, принц Хари и Меган Маркъл също не са били уведомени за здравословните проблеми на Кейт Мидълтън и са разбрали за тях тогава, когато и всички останали. А след това побързаха да й изпратят пожелания за бързо възстановяване. Подобни пожелание отправи и братът на покойната принцеса Даяна Ърл Спенсър, който се възхити на принцесата на Уелс и нейните "сила и уравновесеност".