Ангажиментите на испанското кралско семейство са все повече. През тази седмица крал Фелипе и съпругата му кралица Летисия заминаха на официално посещение в Ангола. Преди това обаче с официално комюнике съобщиха за важно решение, което са взели.

Принцеса Леонор, инфанта София и свързана ли е принцесата с Пабло Гави

Тайната любов на испанската принцеса Леонор

Медиите я свързват с футболист от испанския национален отбор

Кралският двор обяви, че инфанта София - по-малката дъщеря на кралското семейство, ще постъпи да учи в UWC Atlantic. Това е престижният колеж в Уелс, където в момента учи и престолонаследницата и по-голяма сестра на София принцеса Леонор.

15-годишната София ще постъпи в колежа през учебната 2023/2024 година, като в официалното съобщение се казва, че тя успешно е преминала всички етапи по кандидатстването и одобрението да бъде възпитаник на UWC Atlantic.

Фелипе и Летисия съобщават още, че ифантата ще учи в интердисциплинарна специалност, където са покрити както точните науки, така и редица хуманитарни области като литература, езици, както и изкуства и спорт.

Цялото обучение на София в уелския колеж ще струва 74 хил. британски лири, като в официалното съобщение на кралския двор се казва, че Фелипе и Летисия ще го платят със средства от годишната си издръжка, отпусната им от държавата, пишат Hola.