Ако има нещо, което принц Алберт и принцеса Шарлийн показаха в последната година и половина, то това е, че се справят блестящо с официалните си задължения и по отделно. След като миналата седмица той присъства на Фестивала на цирковото изкуство сам, сега е ред на Шарлийн.

Принцеса Шарлийн, Международният фестивал на цирковото изкуство в Монте Карло и защо тя отсъстваше

Нова въпросителна около принцеса Шарлийн

Събитието, на което не видяхме Шарлийн

След като принцът беше диагностициран с Covid-19 и трябваше да си остане у дома, 45-годишната принцеса заедно с децата им откри традиционните тържества, посветени на Света Девота - покровителката на Монако.

В компанията на осемгодишните близнаци Жак и Габриела, Шарлийн участва в запалването на лодката - ритуал, който от XIX век се спазва в княжеството. Той е свързан с историята на Девота - християнска светица от IV век.

Снимка 604388

Източник: GettyImages

След като е убита заради вярата си в Корсика, тя е положена в лодка, която успява да стигне невредима до бреговете на Монако. На мястото е изграден параклис. Ритуалът със запалването на лодката е свързан с иманяр, който се опитва да открадне мощите на светицата, но е хванат, а лодката му - изгорена.

Снимка 604390

Източник: GettyImages

За Шарлийн параклисът на брега на морето е особено специален, защото е свързан със сватбата й с Алберт. В него тя "дарява" булчинския си букет на Света Девота, както повелява традицията на Монако, припомнят от People.