Принцеса Беатрис е една от братовчедките на принцовете Уилям и Хари. Тя обаче винаги остава в тяхната сянка и затова най-вероятно не знаем, че страда от дислексия.

Принцеса Беатрис, кралица Елизабет и историята на една сватбената рокля

От кого зае сватбената си рокля принцеса Беатрис

Принцесата показва роклята в Уиндзор

32-годишната дъщеря на принц Андрю и Сара, херцогинята на Йорк, се занимава с различна благотворителна дейност, а наскоро се включи и в написването на специална книжка за деца с дислексия. И в нея разказа за своя опит с разтройството на способността за четене и разбиране.

Беатрис го нарича "огромен подарък". Тя израства с него, научава се да го приема и насърчава и другите млади да се възползват от силните си страни.

Снимка 525079

Източник: GettyImages

"Не е тайна, че като дете съм се борила с дислексията и съм искала да я няма", признава тя и насърчава децата да не спират да търсят своята суперсила. Споделя и че приемането идва с много практика и помощ, предава Bang Showbiz.

И тъй като тя успява да се справи с предразсъдъците относно дислексията и да погледне на нея като на възможност за развитие, днес прави всичко по силите си, за да помогне и на други деца в ситуацията, в която е била тя преди години, да осъзнаят, че нищо не е толкова сложно и непоправимо.