Всички помним как през юли неочаквано научихме, че британската принцеса Беатрис се е омъжила за избраника си Едуардо Мапели Моци на тайна церемония. 

Принцеса Беатрис, Едуардо Моци, тайната им сватба в Уиндзор и кой присъства на нея

Тайна сватба в кралския двор

Това определено не го очаквахме

32-годишната Беатрис и 37-годишният Едуоардо трябваше да се оженят през май в The Chapel Royal, а след това да има прием в градините на Бъкингамския дворец. Но пандемията от коронавирус промени плановете им за датата и ограничи броя на гостите. А на нас, честно казано, ни липсваха цялата тържественост и разкошът на кралските сватби.

Сега обаче роклята, носена от принцеса Беатрис, ще бъде изложена на показ пред публика в замъка Уиндзор, където и се състоя скромната ѝ брачна церемония. От 24 септември до 22 ноември тя ще може да бъде видяна като част от програмата при посещение на замъка.

View this post on Instagram

on

В най-важния си ден принцеса Беатрис беше с рокля, заета от баба ѝ - Елизабет Втора. Премоделираният тоалет от тафта в цвят слонова кост е създаден от дизайнера на кралицата Норман Хартнел.

View this post on Instagram

on

За първи път Елизабет Втора е била в тази рокля на държавна вечеря в британското посолство в Рим през 1961 г. След това я е носила през 1962 г. за премиерата на филма "Лорънс Арабски". Всяка промяна, направена по роклята за големия ден на Беатрис, е обратима, за да се запази историческата дреха, пише Daily Mail.

View this post on Instagram

on

Посетителите на замъка Уиндзор ще могат да видят и сватбените обувки на принцеса Беатрис, творение на Валентино, както и реплика на сватбения й букет. Няма да бъде показана обаче диамантената тиара, която кралицата също беше предоставила на внучката си. Тя е принадлежала на кралица Мери, а Елизабет я е носила на собствената си сватба.

Принцеса Беатрис е по голямата от двете дъщери на принц Андрю и Сара Фъргюсън. Тя  е девета поред сред наследниците на британския престол.

Принцеса Беатрис, сватбата й с Едуардо Моци и още подробности за събитието

Какво остана скрито на сватбата на Беатрис

Като никоя друга