В края на миналата седмица принц Уилям и Кейт Мидълтън имаха първия си официален ангажимент за 2023 г. - посещение на няколко здравни институции в Ливърпул. Това беше и първата и публична поява след излизането на превърналата се в скандална автобиография на принц Хари.

анкета

Какво мислите за автобиографичната книга Spare на принц Хари?

Виж резултати

Пълни лъжи, само търси слава 16.3%

Да си гледа Меган и да си затваря устата 30.0%

Крайно време беше някой да натрие носа на британския кралски двор 26.4%

Не ме занимавайте с глупости 27.3%

Както можеше да се очаква, принцът и принцесата на Уелс запазиха мълчание на въпросите на журналисти относно съдържанието на Spare и се съсредоточиха върху задълженията си. Същото ще направят и тази седмица.

Според непотвърдена информация на гръцките медии, днес, 16 януари, Уилям и Кейт ще пристигнат в Атина, където ще присъстват на погребението на последният монарх на Гърция крал Константинос Втори. Той почина на 10 януари на 82 години, повече от половин век, след като беше отстранен от власт след военен преврат.

Снимка 602317

Източник: GettyImages

Заупокойната служба ще се извърши в катедралата на Атина, а самото погребение - в кралската гробница Татой край гръцката столица. Там се очаква да са още крал Фелипе и кралица Летисия от Испания (Константинос е брат на майката на Фелипе кралица София), датската кралица Маргрете, чиято сестра Ан-Мари е вдовицата на Константинос, белгийските крал и кралица, както и тези на Швеция, пишат Express.

Крал Константинос Втори на Гърция, смъртта му и как е свързан с няколко кралски фамилии в Европа

Погребението, което ще събере кралските фамилии на Европа

Как покойният гръцки крал е свързан с няколко кралски фамилии

Според медията освен Уилям и Кейт (Константинос е кръстник на принца на Уелс), в Атина за погребението са пристигнали принц Едуард и съпругата му Софи. Официална информация за участието на кралското семейство там обаче няма да получим, защото погребението на последния гръцки крал е частна, а не държавна церемония.