В последните седмици на принц Уилям му е доста натоварено. Освен да се грижи за съпругата си след претърпяната коремна операция, той поема и голяма част от кралските ангажименти, тъй като и крал Чарлз отмени появите си, за да се лекува от рак на простатата. Не му стига всичко това, а в картинката отново е и принц Хари, макар и от хиляди километри разстояние.

Принц Уилям продължава делото на Даяна - как ще помага на бездомните

Как ще продължи делото на Даяна Принц Уилям

Наистина важна за него кауза

По време на посещението си на Острова херцогът на Съсекс така и не се срещна с по-големия си брат, което е ясен знак, че помирението помежду им няма да се случи заради болестта на баща им. А броени часове след като си тръгна от Лондон, принц Хари отпътува за Канада за поредното събитие, свързано с организираните от него Invistus Games, които ще се проведат именно там догодина.

Безспорно това е най-успешната инициатива на отцепника от кралския двор. Той я стартира през 2014 г., когато бе пълноправен член на кралското семейство. И докато някои предполагаха, че след Мегзит игрите ще претърпят провал, се оказа точно обратното - участниците негодуваха срещу двореца и липсата на подкрепа от тяхна страна. А принц Хари ликуваше на първия ред на всяко спортно събитие заедно със съпругата си.

Снимка 645973

Източник: GettyImages

Оказва се, този неочакван за някои успех се е превърнал в трън в очите на принц Уилям. Самият той също е ангажиран с не една и две инициативи като най-популярната са наградите Earthshot за принос към опазването на околната среда. Но тяхната популярност е доста далеч от тази на игрите за военни ветерани, които привличат все повече внимание.

Според кралския експерт Робърт Джонсън, цитиран от ABC News, и самият принц Уилям е останал изненадан какъв успех е постигнал брат му, колко много средства е вложил в своята инициатива, както и от колко много правителства е получил подкрепа. И със сигурност тази изненада е примесена с известни количества завист, защото принцът на Уелс не може да се похвали с подобно лично постижение.

Принц Уилям и неговите Earthshot Prize - в Кейптаун през ноември тази година

Соло плановете на принц Уилям

Далечно пътуване в края на годината

Очевидно въпреки целия негатизивъм, който се изля върху принц Хари, той съумява да се задържи главата си високо вдигната, защото измежду всички провали продължава да бъде успешен в най-важното си начинание и явно това му е достатъчно.