От няколко месеца се знаеше, че церемонията по връчването на наградите Earthshot тази година ще се състоят в Сингапур. А от няколко седмици - че за съжаление на многобройните й фенове там, Кейт Мидълтън няма да присъства.

Кейт Бланшет и Хана Уадингам като помощници на принц Уилям на наградите Earthshot в Сингапур

Другата Кейт, която ще застане до принц Уилям

Когато принцът е без съпругата си

За сметка на това принц Уилям успя да обере много симпатии и възхитени погледи още с пристигането си на летище Chengi в Сингапур на 4 ноември. Десетки хора се бяха събрали да посрещнат престолонаследника.

Сред тях беше и осеммесечно бебе, с което Уилям не пропусна да се заиграе. Той ще участва в редица събития, свързани с наградите. Причината е, че за първа година Earthshot се отбелязва цяла седмица със срещи, активности и образователни панели, които свързват участниците в наградите с бизнеса и с инвеститори.

Снимка 640850

Източник: GettyImages

Една от първите дейности, в които се включи принцът на Уелс, беше традиционното състезание с драконови лодки. Той не беше просто наблюдател, а участник в британския отбор British Dragons, който завърши първи. След края на надпреварата капитанът Крис Бошър дори предложи на Уилям място в отбора за следващото му състезание.

Снимка 640848

Източник: GettyImages

Принцът участва в закуска заедно с всички състезатели, след което се насочи към срещата United for Wildlife, където се обсъждаха различни мерки за справяне с нелегалната търговия с диви животни.

Официалната церемония по награждаването на петима призьори ще се състои на 7 ноември. Междувременно всички големи забележителности в Сингапур ще останат осветени в зелено в знак на солидарност с мисията на Earthshot и принц Уилям.