Макар и без Кейт Мидълтън, Уилям видимо се забавляваше по време на престоя си в Сингапур. Принцът е там по повод връчването на еко наградите Earthshot, а за първа година от създаването им те се радват на цяла седмица, посветена на тях.

Принц Уилям и първите му дейности в Сингапур, свързани с Earthshot Prize

Азиатските забавления на принц Уилям

Принцът е в Сингапур без Кейт

Снощи, 7 ноември, беше и церемонията по награждаването на отличените проекти. Както беше обявено предварително, те са пет и получават всеки по 1 милион британски паунда.

Сред наградените са инициатива за запазване на горите в Андите, организация за патрулиране за незаконен риболов, програма за намаляване на хранителните отпадъци.

Принц Уилям с победителите

Източник: GettyImages

Принц Уилям с победителите

Разбира се, голямо внимание привлече и забавната програма на церемонията за Earthshot Prize. На сцената излязоха групите One Republic и Bastille, а принц Уилям не пропусна да поговори с членовете им и да признае на първите, че са любимци на принц Луис.

Снимка 641180

Източник: GettyImages

Уилям мина по зеления килим заедно с актрисата Хана Уадингам, която беше водеща на церемонията. И разговаря с Кейт Бланшет, която е в борда на Earthshot Prize.

Снимка 641184

Източник: GettyImages

Той се срещна и с Робърт Ъруин - синът на прочутия Ловец на крокодили Стив Ъруин. "Той (принц Уилям - б.а.) слага проблемите на околната среда в светлината на прожекторите", коментира Ъруин пред Hello.

С Робърт Ъруин

Източник: GettyImages

С Робърт Ъруин

Самият принц Уилям пък беше образец за устойчивост. Освен че пристигна в Сингапур с пътнически полет, а не с частен самолет, той носеше сако Alexander McQueen, с което сме го виждали по различни поводи в последните 10 години. А папийонката му Wilmok е от рециклирани пластмасови бутилки.