На фона на суматохата около автобиографичната книга на принц Хари и всички обвинения към роднините му в нея, животът на работещите членове на кралското семейство продължава. Без да коментират Spare, принц Уилям и Кейт Мидълтън се впуснаха в обичайните си ангажименти.

Принцесата на Уелс посети детска градина в Лутън, който предлага безплатни програми за обучение и е доказала ефективността си до момента. По същото време пък принцът пък посвети част от времето си на готвене, докато беше на гости на благотворителната организация Together as One в град Слау.

Ден след това 40-годишният Уилям продължава с работните задачи. Той се появи в Depaul в Лондон - организация, която работи с различни общности из цяла Англия за предотвратяване и намаляване на бездомността.

Снимка 603076

Източник: GettyImages

Уилям е загрижен за тази кауза още от дете, когато принцеса Даяна ги води заедно с принц Хари на няколко посещения в приюти за бездомни хора. Сега той е патрон на две организации, които се борят с проблема - The Passage и Centrepoint.

Принц Уилям, Big Issue и защо херцогът на Кембридж продава вестници на улицата

Принц Уилям - продавач за ден

Какво накара принцът да обикаля улиците на Лондон

Уилям многократно се е занимавал с инициативи именно за тази кауза. По случай 40-ия си юбилей той даде интервю за изданието The Big Issue, което се продава единствено от бездомни, и дори сам се включи като продавач по улиците за няколко часа.