От няколко дни принц Хари отново е център на внимание, този път заради признанията, които направи пред Опра Уинфри в документалната поредица за психичното здраве The Me You Can't See.

Принц Хари, The Me You Can't See и новите признания за преживяното с Меган Маркъл в кралския двор

Принц Хари за травмите, алкохола и наркотиците

Кошмарът, през който е преминал

Херцогът на Съсекс за пръв път говори открито за проблемите си с алкохола и наркотиците, както и за болката и травмите, които са го тласнали по грешния път. И отново в думите му се откроява разочарованието от кралското семейство и обвинението в липса на подкрепа след смъртта на майка му Даяна.

Сега пък разбираме нови подробности за проекта на принц Хари и Опра. Той е бил на дневен ред още през 2018 г., а предложението е дошло от журналистката. Тогава, като все още пълноправен член на кралското семейство, той е трябвало да поиска разрешение от кралицата, за да пристъпят към действие.

И Елизабет Втора е дала своето позволение, като й е било казано, че документалната поредица ще е свързана с военните ветерани и голямата им нужда от адекватна психологическа помощ, за да продължат живота си. Но сега, когато The Me You Can't See е вече наличен в Apple+, разбираме, че идеята е доста по-различна.

Именно затова и изненадата за кралицата, както и за цялото семейство, от признанията на принц Хари, е била голяма и със сигурност неприятна. А Елизабет Втора се е почувствала излъгана, твърдят източници от двореца, цитирани от Daily Mail.

Снимка 524588

Източник: GettyImages

Разбира се, съществува и вероятността Хари и Опра да са променили коренно концепцията на своята продукция след Мегзит и херцогът на Съсекс сам да е проявил желание да разкаже всичко, което е таил в себе се толкова години. Но това сякаш е по-малко вероятен сценарий от другия, в който съпругът на Меган е спестил цялата истина на баба си.

Още по-интересно е, че според първоначалния замисъл в проекта е трябвало да участва и бащата на Меган - Томас Маркъл. Разбира се, тази идея е отпаднала след разрива в отношенията им, а той потърси и намери гласност в десетки интервюта в последните години.

Принц Хари, Опра Уинфри, The Мe You Can't See и появата на херцогинята на Съсекс в трейлъраа на сериала

Принц Хари има още какво да разкаже

А закъде без Меган

Днес в кралския двор са категорични, че принц Хари е представил документалната поредица The Me You Can't See по тотално различен и подвеждащ начин. А това, което целият свят видя преди дни като краен резултат от години работа, успя още повече да подкопае доверието между херцога и семейството му, което очевидно вече може да очаква всичко от него.