Откакто със съпругата му Меган Маркъл се установиха в САЩ, принц Хари не се е появявал публично, освен с участието си в няколко доброволчески инициативи. Преди дни обаче той последва примера на херцогинята на Съсекс и записа видеопослание, в което също засегна темата за расовото неравенство.

Меган Маркъл, видеопосланието й за в подкрепа на Black Lives Matter и какво има да ни каже херцогинята

Меган Маркъл за расизма и смъртта на Джордж Флойд

Всички чакахме тези думи

На 1 юли принцеса Даяна щеше да навърши 59 години. По този повод всяка година се раздават наградите Diana Award от едноименната благотворителна организация, създадена в нейна чест. Тазгодишното издание премина в онлайн вариант, а част от него бе именно изказването на принц Хари.

Той започна с това, че живеем във времена на голяма несигурност, в които е много важно да намерим вдъхновението вътре в себе си. Обърна се към младите хора зад организацията, от които се очаква да създадат положителната промяна в света.

"Знам, че майка ми е вдъхновение за много от вас и мога да ви убедя, че тя щеше да се бие във вашия ъгъл. Като много от нас, тя никога не избираше лесния път, удобния и известен път, но винаги стоеше зад себе си и принципите си, както и зад всички, които имат нужда от нея", каза Хари.

Той не пропусна да коментира, макар и индиректно, расистките скандали по целия свят и движението Black Lives Matter, за което съпругата му изрази подкрепата си. По думите му, сега виждаме ситуации, в които разделението, изолацията и гнева доминират и болката излиза на повърхността, предава E Online.

Кейт Мидълтън, принц Хари и предупреждението на херцога и херцогинята на Кеймбридж за Меган Маркъл

Как Уилям и Кейт разочароваха Хари

Не всичко е каквото изглежда

Херцогът на Съсекс сподели и него, което наскоро е споделил и със съпругата си - че тяхното поколение и тези преди тях не са направили достатъчно, за да изтрият всички грешки от миналото. За което и се извини публично. Но и заяви, че искат да бъдат част от решението и промяната, за които е настъпило времето.