Години наред Кейт Мидълтън бе най-близката на принц Хари в кралския двор. В съпругата на по-големия си брат той намираше разбирането и подкрепата, които му трябваха. Но щом Меган се появи в живота му, ролята на Кейт драстично се промени.

Въпреки това, херцогът на Съсекс винаги е приемал Мидълтън като авторитет, а тя никога не му е спестявала мнението си. 

Според новата книга "Royals at War: The Untold Story of Harry and Meghan's Shocking Split with the House of Windsor", излязла във вторник, 30 юни, Кейт е предупредила Хари да внимава в картинката с Меган.

Снимка 486141

Източник: GettyImages

Според двамата журналисти и автори на книгата Дилън Хоуърд и Анди Тилет, херцогинята на Кеймбридж доста по-разумно е преценила моментната ситуация. Тя внимателно е припомнила на Хари, че излиза с някой с напълно различен живот, минало и кариера и ще отнеме много време, грижа и внимание, за да успее да се интегрира.

Съпругът на Кейт, принц Уилям пък кратко и ясно е попитал по-малкия си брат дали Меган е "правилният човек". Важното уточнение е, че и двамата съпрузи са действали, водени само от добрите си намерения към херцога на Съсекс и не с желание да го разубедят за връзката му, пише Fox News.

Снимка 486140

Източник: GettyImages

Хари обаче не приема по този начин думите им, вероятно замъглен от чувствата си, и още тези предупреждения слагат началото на напрежението между двете кралския двойки. А Уилям и Кейт са първите, които предричат всичко случило се в последните две-три години.

Кейт Мидълтън, Меган Маркъл и защо херцогинята на Кеймбридж не обича да я сравняват със съпругата на принц Хари

Защо Кейт мрази да я сравняват с Меган

Основателна причина

Чувствителността на херцога на Съсекс продължава и до ден-днешен. Тя се дължи на вината, че не е успял да предпази майка си Даяна от трагичната й съдба, въпреки че е бил много малък. А сега приема за свой основен дълг да брани съпругата си и често вижда негативизъм дори там, където той отсъства. Затова и Уилям и Кейт не му се сърдят.