Разривът в отношенията между принц Хари и кралското семейство изглежда има накъде още да се задълбочава. Поредният епизод от семейните драми е свързан с обвиненията, които той отправи към баща си Чарлз за отказ от финансова подкрепа, както и с отговора, който бъдещият крал им даде.

Принц Хари, Меган Маркъл и какво е накарало херцога на Съсекс да се съгласи на интервюто с Опра Уинфри

Отмъщението на принц Хари

Какво успя да го вбеси истински

Дни преди херцогът на Съсекс да се завърне на Острова за официалното откриване на новата статуя на принцеса Даяна в градините на замъка Уиндзор, от Clarence House, дома на принц Чарлз, разпространиха към медиите неговата позиция във връзка с финансовата помощ, която е оказал на по-малкия си син след Мегзит.

В интервюто през месец март през Опра Уинфри принц Хари заяви, че семейството му го е "отрязало" финансово още в първото тримесечие на 2020 г., малко след като двамата с Меган обявиха решението си да напуснат кралския двор. 

Снимка 521901

Източник: GettyImages

Говорител на принц Чарлз обаче опроверга това твърдение и заяви, че той е осигурил подкрепа със "значителна сума" в месеците след Мегзит - до лятото на 2020 г., за да могат съпрузите да си стъпят на краката и да се установят зад океана.

В разчетите от миналата година херцогът и херцогинята на Съсекс все още присъстват като получатели на пари от принц Чарлз, въпреки че от март 2020 г. официално спряха да бъдат членове на кралското семейство. Тази тяхна стъпка обаче не е довела до моментално спиране на кранчето, категорични са от Clarence House.

Снимка 525229

Източник: GettyImages

След този момент сметките показват, че Хари и Меган са получили финансиране в размер на 1.2 милиона британски паунда през финансовата година. В позицията се пояснява още, че принц Чарлз е спазил обещанието си да подпомогне намерението на своя син да работи за финансова независимост. А докато я е постигнал, е можел да разчита не неговата щедра помощ.

"Това финансиране спря през лятото на миналата година. Двойката вече е финансово независима", завършва позицията. А говорител на херцога и херцогинята на Съсекс се опита да ги защити, като заяви, че всъщност разминаването идва от там, че принц Хари е говорел за първите месеци на финансовата година, които във Великобритания се падат от април до юли.

Снимка 507192

Източник: GettyImages

Очевидно това е опит за измъкване, защото принц Хари ясно заяви пред Опра, че семейството му е спряло да го подкрепя финансово "през първото тримесечие на 2020 г.". Освен това, той заяви, че с Меган не биха могли да направят сериозния преход и да се установят в САЩ, ако не бяха парите, които е наследил от майка си принцеса Даяна - около седем милиона паунда, предава Evening Standart.

Няма как да не си помислим, че херцогът на Съсекс е съжалил за казаното пред Опра и че сега се опитва как да замаже сериозния си гаф. Но казаното си остава, а пропастта между него и роднините му става все по-голяма. Дори се заговори, че принц Чарлз не е пожелал да се срещне с него на четири очи по време на посещението му на Острова след няколко дни.

Принцеса Даяна, Калифорния и мечтата й, която принц Хари и Меган Маркъл сбъднаха

Хари и Меган сбъднаха мечтата на Даяна

Тя би се гордяла с тях

В момента състоянието на Хари и Меган се оценява на около 18 милиона паунда, но се очаква да нарасне значително благодарение на договорите за милиони, които подписаха в последните месеци. От кралския двор обаче не крият съмнението си доколко финансово независими са наистина без силната подкрепа на монархията. И очевидно само времето ще покаже кой ще излезе победител от тази ситуация.