След като с Меган Маркъл напуснаха кралския двор, принц Хари събра нужната смелост, за да изрече тайни и мисли, премълчавани с години. Мнозина бяха изненадани от действията му, предимно в редиците на кралския двор, а очевидно изненадите съвсем не са приключили.

Принцеса Даяна, Калифорния и мечтата й, която принц Хари и Меган Маркъл сбъднаха

Хари и Меган сбъднаха мечтата на Даяна

Тя би се гордяла с тях

Няколко месеца след интервюто, което херцогът и херцогинята на Съсекс дадоха пред Опра Уинфри, става ясно и какво най-вероятно е накрало по-малкия син на принцеса Даяна да говори открито за расизма в семейството си, както и за своите травмиращи преживявания в последните години.

Според източници, цитирани от The Sun, принц Хари е бил изключително ядосан и разочарован от решението на кралицата да му отнеме всички военни титли, защото именно тези постижения са му били най-ценни. А след като е разбрал, че ще загуби и тях, в рамките на един ден се е съгласил да говори пред Опра.

Снимка 521901

Източник: GettyImages

Идеята за интервюто е била на Меган, която е искала да си каже всичко, което е нямала възможност в последните месеци и години.

Съпругът й първоначално се е притеснявал какъв ще бъде отзвукът и дали това няма да е краят на отношенията им с кралския двор. Но решението на Елизабет Втора приел като поставена точка и че вече няма какво да губи.

Принц Хари, Меган Маркъл, името на дъщеря им Лилибет Даяна и допитали ли са се до кралицата за него

Отново Хари и Меган срещу кралицата

Кой забърка скандала този път

Да не може повече да облече военната си униформа се е оказало по-тежко наказание за принц Хари дори и от възможността синът му Арчи да остане без благородническа титла. Или по-скоро цялата тази поредица от удари под кръста го е накарала да скъса с благоприличието и да наруши мълчанието.