Все по-често имаме поводи да сравняваме Мегзит с Брекзит - и в двата случая има доста неизвестни, а изявилите желание да напуснат (Европейския съюз и кралския двор) не спират с преговорите, за да запазят тези привилегии, които им се иска. Но и вълкът сит, и агнето цяло е ефект, който май е доста трудно да се постигне.

Принц Хари, Меган Маркъл, социалните мрежи и промяната, която искат да предизвикат

Промяната, която Хари и Меган искат

Няма място за компромиси

В случая говорим за принц Хари и Меган Маркъл, които хем своеволно предпочетоха светския живот зад океана пред кралския протокол на Острова, хем все им се иска да си оставят някоя и друга вратичка към предишния си живот.

Това, което най-много липсва на херцога на Съсекс от кралския живот, са военните титли. Решението му да напусне двора бе последвано и с логичното им отнемане. Но Хари не мисли да се предаде толкова лесно и да се бори за тях, твърдят кралски експерти.

Снимка 517729

Източник: GettyImages

Преди Мегзит, братът на принц Уилям притежаваше три титли - генерал-капитан на Кралските морски пехотинци, почетен командир на Военновъздушните сили на Кралската военновъздушна база Хонингтон и почетен главен комодор на малките кораби и гмуркане на Кралските военноморски командвания.

Първоначалната договорка на Хари с кралицата бе да запази тези свои звания по време на 12-месечния изпитателен срок след началото на Мегзит на 1 април 2020 г. Но той изтича съвсем скоро и явно ще са нужни нови преговори, за да се стигне до споразумение, предава Mirror.

Снимка 517728

Източник: GettyImages

Елизабет Втора обаче поддържа позицията "всичко или нищо" и не е готова на нови компромиси по отношение на внука си, който избра любовта пред пътя на короната. Затова принц Хари надали ще успее да запази така важните за него титли.

Меган Маркъл, Together: Our Community Cookbook и рецептата за любимия дип на принц Хари

И любовта на принц Хари минава през стомаха

Меган знае най-добре

Нещо повече - ако кандидатства за американско гражданство, той надали вече ще може да се представя и като херцог на Съсекс - титла, която получи при сватбата си с Меган Маркъл. Така че тепърва ще усеща последствията от решението, което взе.