Снощи, на 6 юни, прессекретарят на принц Хари и Меган Маркъл разпространи новината, че двамата са родители за втори път.

Принц Хари, Меган Маркъл и ще се върнат ли на Острова за юбилея на Елизабет Втора

Ще върне ли кралицата Хари и Меган в двореца

Не всички мостове са изгорени

Дъщеря им Лилибет "Лили" Даяна Маунтбатън-Уиндзор е проплакала за пръв път в 11:40 преди обед в петък, 4 юни, в болница Santa Barbara Cottage Hospital в Санта Барбара, където семейството живее от около година.

Бебето тежи 3500 грама. И то, и майка му са добре и вече са си у дома, се казва още в официалното съобщение.

В него се подчертава и факта, че дъщерята на Хари и Меган е кръстена както на прабаба си Елизабет Втора, така и на покойната си баба Даяна Спенсър.

Лилибет бе прякорът, с който единствено принц Филип наричаше кралицата и така изборът на име е своеобразен жест и към него, защото правнучката му се роди дни преди деня, в който той трябваше да навърши 100 години.

Скоро след новината от Бъкингамския дворец излязоха с друго съобщение, в което се казва, че членовете на семейството са били информирани и са истински щастливи за раждането на Лилибет.

Тя е единадесето правнуче на кралицата и осма по ред за наследяване на трона. Това значи, че принц Андрю слиза с едно място надолу по линията.

На сайта на фондацията Archwell, която Хари и Меган основаха след установяването си в САЩ, също се появи официално съобщение. В него се казва, че на 4 юни са били благословени да посрещнат дъщеря си Лили.

"Тя е повече, отколкото някога сме си представяли и ни прави благодарни за любовта и молитвите, които получихме от хора от целия свят. Благодарим ви за продължаващата подкрепа в това толкова специално за нашето семейство време."