В официалната позиция на кралския двор по повод Мегзит от края на миналата седмица ясно се казваше, че принц Хари и Меган Маркъл вече няма да бъдат Негово и Нейно кралско височество, считано от пролетта, когато и официално започва новият им живот.

Тези титли се използват само от старши членовете на кралското семейство, които го представляват официално и са най-близки евентуални наследници на трона.

Дни по-късно обаче титлите им отново са под въпрос в кралския двор. В последствие стана ясно, че Хари и Меган ще продължат да бъдат херцог и херцогиня на Съсекс, за каквито бяха обявени на сватбата си, но това изглежда не е достатъчно. 

Снимка 446172

Източник: GettyImages

Според кралския протокол, носенето на еднакви титли не е достатъчно ясен знак, че двамата души са омъжени. 

Причината за притесненията и дискусиите в кралския двор са няколко нагледни примера. Даяна Спенсър продължи да бъде Даяна, принцесата на Уелс, и след развода си с принц Чарлз. Сара Фъргюсън също стана просто Сара, херцогинята на Есекс, след развода си с принц Андрю през 1996 г, пише CNN.

Меган Маркъл, разходките с Арчи и пристигането на принц Хари в Канада

Хари и Меган вече са щастливи

Но критиките не спират

А тепърва ще се доизяснява как точно ще е правилно да се обръщаме към Хари и Меган. Засега и малките им имена са напълно достатъчни...