Допреди да излязат в дълга ваканция и след това да обявяват решението си за напускане на кралския двор, принц Хари и Меган Маркъл бяха едни от най-активните му членове. Ангажиментите им в последните две години скочиха драстично, но всичко се промени от началото на този месец.

И сега в кралското семейство има една празнота, която все някой трябва да запълни. Хари и Меган ще продължат да бъдат херцог и херцогиня на Съсекс, но няма да изпълняват официалните си задължения към короната. Това създава спешна нужда от заместници.

Според кралския биограф Лобърт Лейси, с тази задача могат да се справят сестрите Беатрис и Йожени. Дъщерите на принц Андрю и Сара Фъргюсън също избраха светския пред кралския живот, но това решение винаги подлежи на промяна.

Снимка 464408

Източник: GettyImages

Принц Хари неведнъж е посочвал братовчедките си като пример какъв иска да бъде той. А неговото поколение остава без сериозно представяне в редиците на кралския двор. Това със сигурност трябва да се промени, защото има още около 15 години преди принц Джордж да излезе на преден план.

Беатрис и Йожени обаче работят на пълен работен ден и градят кариера извън кралските приеми и протокол, затова е малко вероятно да склонят да поемат част от ангажиментите на Хари и Меган. Освен ако не бъдат принудени по някакъв начин...

Принц Уилям, принц Чарлз и защо са притеснени за принц Хари и Меган Маркъл

Уилям и Чарлз са притеснени за Хари и Меган

Кралски тревоги

Друга фигура, която се изтъква като възможна да поеме част от това, е Софи, херцогинята на Есекс. Тя също стои встрани от официалните кралски дела, но има изцяло положителен образ и лесно ще спечели доверието на хората, пише Fox News.

Снимка 464409

Източник: GettyImages

55-годишната съпруга на принц Едуард е много близка с кралицата и има пълното й доверие. Освен това, в последно време осъществи няколко задгранични пътувания като представител на короната и се справи повече от добре. а и децата й вече са големи и тя може да се отдаде напълно на благотворителни каузи например.