Малко след като ни съобщиха намерението си да напуснат кралския двор, принц Хари и Меган Маркъл ни информираха и за това, че съдят британски таблоид. В него бе публикувано писмо, написано от херцогинята на Съсекс за нейния баща, предоставено от самия Томас Маркъл.

Делото вече е в съда, а в хода му станаха известни не по-малко интересни подробности. Според документи, придобили публичност, принц Хари е изпратил няколко съобщения до бащата на Меган в деня преди сватбата им.

В тях той моли Томас Маркъл да спре да говори пред медиите, които обвинява за раздора между съпругата си и кралското семейство. Документите от делото са доказателство, че принц Хари многократно се е опитал да се свърже със своя тъст преди сватбения ден, но все неуспешно.

Снимка 461733

Източник: Instagram / Radar Online

Затова и се е принудил да му изпраща съобщения, които обаче са останали без отговор. Херцогът е бил категоричен, че наистина има нужда да говори с него и не очаква извиненията му, защото разбира какви са обстоятелствата. "Ако обичаш Меган и искаш да оправиш нещата, моля те, обади ми се... Ние не сме ти ядосани, просто искаме да поговорим", пише Хари.

Той предупреждава Томас Маркъл, че нови изяви пред медиите няма да му помогнат, а само ще влошат ситуацията. И единствените, които наистина могат да са му от помощ, са те с Меган, както са се опитвали да бъдат още от първия ден, пише The Guardian.

Снимка 477096

Източник: GettyImages

Вместо да отговори на призивите за откровен разговор, бащата на Меган избра да заяви пред американски таблоид, че е получил сърдечен удар точно преди сватбата. Щом е разбрала за случилото се, Маркъл също многократно се е опитала да се свърже с него, предлагайки му помощ и охрана. Но отново без отговор.

Принц Хари, Меган Маркъл и как отбелязаха рождения ден на кралица Елизабет Втора

Необичайният поздрав на Хари и Меган към кралицата

И един по-различен празник

Меган е казала пред съда, че последният й контакт с нейния баща е пропуснато повикване в 5 часа сутринта в деня на сватбата - 19 май 2018 г.