Като една от най-коментираните светски двойки в света, принц Хари и Меган Мaркъл непрестанно са следвани не само от фенове, но и от папараци. Фотографите се опитват да запечатат ексклузивни кадри на семейството, които след това да продадат скъпо. Но невинаги нещата минават по план.

Преди време принц Уилям и Кейт Мидълтън осъдиха фотограф, защото си позволи да направи снимки на херцогинята, докато се пече без горнище. Дали и нейната постъпка е била правилна, е друг въпрос. Важното е, че кралският двор винаги печели в подобни битки.

Снимка 338846

Източник: GettyImages

И поредното доказателство е делото, което Хари и Меган заведоха срещу сайт за папарашки снимки. Поводът са публикувани кадри от предишния дом на двойката Cotswolds home в Оксфордшир, заснети с хеликоптер. На тях се виждат кухнята, всекидневната и спалнята им.

Адвокатите на принца разпространиха официално съобщение, от което разбираме, че съдът е везе решение в тяхна полза. Отсрещната страна в процеса се е съгласила да заплати значителна сума на Хари и Меган за нанесени морални и емоционални щети с грубото нарушаване на личното им пространство, пише Insider.

Принц Хари, Меган Маркъл и защо засилиха охраната на Frogmore Cottage

Защо Хари и Меган увеличиха охраната си

Има си конкретна причина

Семейството е било толкова притеснено от изтичането на кадрите, че е взело решение да се премести час по-скоро от дома, в който заживя веднага след сватбата си. Тогава Хари и Меган се установиха в двореца Кенсингтън, но престоят им там също продължи едва няколко месеца.