След напускането си на кралското семейство принц Хари заведе не една и две съдебни битки с цел да защити честта си, и тази на съпругата си Меган Маркъл. Ако преди два месеца съдът се изказа в негова полза по делото срещу британски таблоиди, то този път ситуацията в залата е малко по-различна.

Принц Уилям завидя на принц Хари - как Invustus Games подразниха принца на Уелс

Защо Уилям завидя на Хари

Всеки с успехите си

Тази седмица херцогът на Съсекс загуби делото, което заведе през декември миналата година заради свалената си охрана на Острова. Именно това решение той изтъкна като причина да не се връща често в родината си - страх за сигурността си и тази на съпругата си. 

Но изглежда тези негови думи не са трогнали съдията и той отсъди, че няма нищо "незакономерно" в решението за сваляне на личната охрана на принц Хари от 2020 г., след като той сам се е отказал от привилегиите са на работещ член на кралското семейство.

Снимка 655725

Източник: GettyImages

Също така е установено, че не е имало незаконосъобразност в действията на Изпълнителния комитет за защита на кралски и обществени личности, договорени за посещенията на херцога на Острова.

Адвокатите на принц Хари потвърдиха пред People, че ще обжалват решението на съда. "Херцогът не иска преференциално третиране, а справедливо и законосъобразно прилагане на собствените правила на комитета, като се гарантира, че той получава същото внимание като другите в съответствие със собствената им политика", заявяват юристите.

Принц Хари възмути и Доналд Тръмп - какво коментира кандидатът за президент

Заканата на Доналд Тръмп към принц Хари

Старата вражда ръжда не хваща

Те ще борят докрай, за да докажат "поръчков процес" срещу херцога, който нарушава правилата и застрашава сигурността му. Освен това стана ясно, че принц Хари е заявил пред съда желанието си да разбере името на конкретния човек, който е издал нареждането да бъде свалена охраната му. Какви точно съмнения има, засега предпочита да запази за себе си.