Автобиографията на принц Хари трябва да излезе на 10 януари, но вече почти месец около нея се чуват всякакви противоречиви мнения. В трейлърите на единствените две интервюта, посветени на книгата, които ще бъдат излъчени на 8-и, принцът отново коментира огорчено семейството си.

Принц Хари, автобиографията му Spare и интервютата му за ITV и CBS

Още обвинения от принц Хари

Какво ще ни разкрият новите му интервюта

А сега вестник Guardian твърди, че се е сдобил с копие от Spare дни преди излизането й и споделя първа шокираща история от съдържанието й. В нея принц Хари описва как принц Уилям го е нападнал физически.

"Хвана ме за яката, скъса синджира ми и ме събори на пода", са точните думи, цитирани от вестника. Случката се развива през 2019 г. в дома на Хари в Лондон, където брат му идва, за да обсъдят Меган Маркъл.

"Трудна", "груба" и "вредна" са думите, с които Уилям нарича съпругата на брат си, което според Хари са описанията на пресата за нея. След което Хари обвинява брат си, че се държи като престолонаследник и не се опитва да разбере недоволството на по-малкия си брат.

Снимка 587147

Източник: GettyImages

На това Уилям отговаря, че просто се опитва да му помогне. "Сериозен ли си? Да ми помогнеш? Извинявай, но така ли го наричаш", са думите на Хари, които вбесяват Уилям. След което той изблъсква брат си на земята.

Според разказа на Хари той пада върху паничката на кучето, която се чупи под тежестта му и оставя рани по гърба му. Уилям си тръгва и на излизане му казва: "Не е нужно да казваш на Мег за това", имайки предвид случилото се.