Уилям и Хари може да са първите, които изникват в съзнанието ни, когато заговорим за принцове. Но в европейските кралски семейства има още не един и двама мъже с благородническа титла, които заслужават нашето внимание.

Датският принц Фредерик, принцеса Мери и как са се запознали

Пълното щастие на датското кралско семейство

В навечерието на юбилея на принцеса Мери

Този пък го насочваме към датското кралско семейство и по-конкретно - към принцовете Феликс и Николай. Двамата братя са синове на принц Йоахим, а в последно време станаха популярни с изявите си извън монархията.

По-големият, 22-годишният Николай, позира за новия брой на Vogue Scandinavia, който излезе по-рано този месец. Пред изданието той споделя, че никой от семейството му не е против модните му изяви.

Още през 2018 г. пък го видяхме на подиума по време на Седмицата на модата в Лондон. Освен това от четири години има договор с датска модна агенция. И не крие, че кралското му потекло го е подготвило за света на модата, защото е свикнал вниманието да е върху него.

По-малкият му брат Феликс пък също се оказа привлечен от света на модата. Той избра да направи дебюта си в него не с корица на списание, а с участие в рекламна кампания. И сега виждаме 19-годишния принц, който е осми поред за наследяване на трона, като лице на новата колекция Reflect на бижутера Георг Йенсен, предава Daily Mail.

Той е заснел както фотосесия с различни бижута на марката, така и кратко видео за презентирането им. И очевидно е поредният младеж с кралско потекло, който добре знае, че надали някога ще застане начело на монархията, затова и предпочита да изгради кариера извън нея, но не и извън светлините на прожекторите.

В края на миналата година принц Феликс започна да учи в Кралската датска военна академия, за да стане армейски лейтенант. Два месеца по-късно пък стана ясно, че е напуснал, защото "не е за него".

Принц Хари, принц Андрю и поредното наказание, което им наложи кралица Елизабет Втора

Нови санкции за принц Хари и принц Андрю

Кой каквото си е заслужил

Той не е споделял повече за бъдещите си професионални планове, но очевидно модата е това, което го влече на този етап. А дали ще се стреми към кариера или просто иска да задоволи моментното си желание, само времето ще покаже.