Тази седмица принц Чарлз и Камила Паркър заминаха на официално посещение в Йордания. Това е първото им презокеанско пътуване от началото на пандемията, но се оказа доста вълнуващо не само по тази причина.

Принц Чарлз, Камила Паркър и признанията на херцогинята на Корнуол за съпруга й

Признанието на Камила за принц Чарлз

Може да не е съгласна, но няма избор

Още при пристигането си херцогът и херцогинята на Корноул бяха посрещнати подобаващо за кралски особи - от други кралски особи.

Първата им спирка бе дворецът Ал Хусейния, където се срещнаха с крал Абдула II, кралица Рания и принц Хусеин.

След официалната част дойде време и за ангажименти по женски. Камила и Рания посетиха помощния център за за семейства и деца, създаден от йорданската кралица. А до там стигнаха с Tesla, управлявана лично от съпругата на краля.

Тази постъпка на Рания може и да бе изненада за някои, но тя неведнъж е доказвала, че е символ на промяната в Йордания, която задължително минава и през осигуряване на равни права на мъжете и на жените. Дори когато говорим за толкова нормални дейности като шофирането.

Чарлз и Камила посетиха и река Йордан, където потопиха ръцете си в свещената вода, а бъдещият крал обеща, че ще вземе няколко шишенца от нея, които да се използват за кралски кръщенета - а може би и за това на Лилибет Даяна, предава Mirror.