Докато около това кога кралица Елизабет Втора официално ще слезе от трона все още има редица неизвестни, друго е напълно ясно - нейният бъдещ заместник вече е повече от подготвен за ролята си.

Очаква се принц Чарлз, по-големият син на кралицата, да стане неин регент до деня на смъртта й. Това несъмнено е голяма отговорност, която изисква и подобаваща подготовка. А в края на 2019 г. можем да направим извода, че бащата на Уилям и Хари е бил най-заетата личност от кралския двор в последните 12 месеца.

Според официалната статистика, Чарлз успя да надмине сестра си принцеса Ан по брой официални ангажименти в рамките на една година. Неговите появявания на публични места са 521 през 2019 г. а нейните - 506.

Снимка 459573

Източник: GettyImages

От години принцесата, която винаги остава в сянката на своите роднини, е най-здраво работещият член на кралското семейство. Но Чарлз успя да набере необходимата му за ролята на бъдещ крал преднина, пише The Telegraph.

3567 е общият брой на събитията, удостоени с присъствието на член от британското кралско семейство през 2019 г. Прогнозите за следващата година е броят на ангажиментите да спадне под 3500, което не се е случващо от 1986 г.

През изминалата година кралица Елизабет Втора е имала значително по-малко събития в календара си - 295. Те обаче пак са повече от тези, на които са присъствали принц Уилям и Кейт Мидълтън - 220.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и голямата новина, която очакваме от тях

Голямата новина на Уилям и Кейт

Държат ни в напрежение

Няма как да не обърнем внимание и на засиленото присъствие на принц Хари и Меган Маркъл, който са се появили цели 201 пъти на публични места през 2019 г. Самостоятелните ангажименти на херцогинята на Съсекс пък са цели 83.